Beton Vibratörü Kendinden Konvertörlü 75 lik Şişe
ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
VOLTAJ: 3x220 V
DEVİR: 1200 dev/dak
MOTOR GÜCÜ: 1,7 KW
ŞİŞE ÇAPI: 75 mm
HORTUM BOYU: 5 MT
APIRLIK: 17 KG
Kablo Boyu : 8 Metre
Betonun kalıp içerisine boşluksuz bir biçimde yerleştirilmesi amacıyla beton dökümü sırasında kullanılan ve titreşim yayan cihazlara 'beton vibratörü' denir. Hava kabarcıklarını ortadan kaldıran vibratörlerin farklı çeşitleri bulunur.
Beton atarken vibratör kullanılmazsa ne olur?
Beton dökümü esnasında vibratör kullanılmazsa; Betonda segregasyon oluşur. Beton, homojen bir yapı halini almaz. Betonda dayanım düşer.
Betonda vibrasyon neden yapılır?
Vibrasyon, şantiyelerde betonun yerleşmesini sağlamak için kritik bir adımdır. Beton döküldüğünde, beton içerisinde yapının dayanımını büyük ölçüde zayıflatabilecek hava kabarcıkları bulunur. Beton vibratörleri, taze dökülen betona titreşim vererek hava kabarcıklarının ortadan kaldırılmasını sağlarlar.
Beton vibratörü nedir? Ne işe yarar?
Beton vibratörü; inşaatta dökülen betonun sıkışmasını, yoğunluğunun artmasını ve taze betonun içindeki hava kabarcıklarının betondan uzaklaştırılmasını sağlayan bir makinedir. Beton vibratörünün kullanılması göz ardı edilemeyecek kadar hayati bir işlemdir.
Vibrasyon nedir?
Beton vibratörü ile betonun sıkıştırılması, içindeki hava kabarcıklarının betondan uzaklaştırılması ve bu suretle betonun yoğunluğunun artırılması işlemine betonun vibrasyonu denir.
Vibratör çeşitleri nelerdir?
İnşaatlarda vibrasyon işlemi için dört tip vibratör kullanılır. Bunlar; iç vibratörler, dış vibratörler, yüzey vibratörleri ve titreşimli tablalardır.
İç vibratörler
İç vibratörler; dalgıç vibratör veya iğne vibratör olarak da bilinir. İnşaatlarda en çok kullanılan ve benim de tüm inşaatlarımda kullandığım vibratör tipidir. Bir güç ünitesi, uzun esnek hortum ve titreşimli başlıktan oluşurlar.